Adri fikk drømmer knust av pandemien

IMG_7005-scaled.jpg

Opplæringsstillingen ved Thornybush Game Lodge gjorde det mulig for Adri å brødfø sin mor og to søsken.

 

 

Pandemien har rammet verden med knuste drømmer og alvorlige konsekvenser for mennesker og næringer.

I august i fjor kunne FNs internasjonale turisme organisasjon fortelle at 101 millioner mennesker hadde mistet sitt arbeid.

Magasinet Reisefot har snakket med en av dem – 26 år gamle Adri i Sør-Afrika.

 

Siden i august i fjor har mange millioner flere fått drømmer knust og mistet sitt arbeid som følge av pandemien. Cruiseskip og ekspedisjonsskip med flere hundre, noen flere tusen ansatte, er lagt til kai. Hoteller er stengt ned, eller opererer med en brøkdel av normalt antall ansatte. Restauranter og barer er eller har vært stengt i lange perioder. Mange har overlevd ved å si opp flest mulig ansatte. Drosjesjåfører, bussjåfører og guider har mistet verdifulle inntekter fra turisme.

Det finnes mange flere som er rammet. Pandemien har knust drømmer, satt drømmer på vent og endret livet til millioner av mennesker. Adri Nkuna fra den sørafrikanske småbyen Justicia er en av mange.grupper 

Les mer om Adri i magasinet

 

Pandemien rammet arbeidsgiveren

I februar i fjor arbeidet 26 årige Adri på luksuriøse Thornybush Game Lodge. Hun begynte i 2019 og arbeidet i en praksisstilling både restaurant, resepsjon og kontoret. Hun skulle lære alt det viktige om det å arbeide på en game lodge ute i bushen eller på et hotell. Hun hadde da studert tre år ved South African College for Tourism. Stillingen var en del av praksis for å få avsluttet studiene.

En game lodge er et overnattingssted som tilbyr aktiviteter knyttet mot ville dyr. Noen er enkle, gjerne med overnatting i telt. Andre er luksuriøse med flotte rom eller bungalows, flotte som på fem-stjerners hotell. Thornybush Game Lodge hvor Adri arbeidet er en femstjerners lodge. Ett av mange hundre slike steder i Sør-Afrika som ble rammet av pandemien.

I vår spesielle Afrika-utgave kan du lese mer om Adri og situasjonen som ett av de mange ofrene for pandemien. Den regnes ofte i antall syke og døde. Sjeldnere i antall knuste drømmer og antall som har mistet sitt levebrød, i land hvor en ikke kan gå på NAV for å søke om ledighetstrygd. Adri er optimist, selv om hun er en av de mange menneskene som uten feber, uten hoste, og uten å være smittet er hardt rammet av pandemien. Les hele historien her.

Tekst Terje Engø

Foto Terje Engø og Adri Nkuma

Magasinet Reisefot besøkte Thornybush Game Lodge som gjest av Tourism South Africa. De dekket utgifter til reise og opphold.

Adree bor like ved et av de største viltreservatene.
scroll to top